MR Česká Třebová - Javorka 4.9.2010

Začátkem září to bylo Mistrovství republiky nejen bouvierů, ale i všech francouzských ovčáků. Druhý ročník této akce, do které se zapojil nejen Bouvier des Flandres Club Bohemia, ale také Briard club ČR a Bauceron club ČR se konal v kategoriích IPO1 a IPO3 a dále ZVV1 a Obedience. Posledně jmenovaná kategorie byla vychází z MS francouzských ovčáků, které se konají v různých zemích, vždy v polovině října a závodí se právě v kategoriích IPO1,IPO3 a Obedience.
Mistrovský titul obhájil Michal Borkovec s Gastonem Ensy Egas a vícemistra obhájil Pavel Čížek s Akimem Kostelečák. Kategorie IPO1 patřila Jánské Andreje s Aveline z Dorky( bauceron) a druhé místo získala Šerkopová Jitka s briardem Brian Badria´s Darling. Škoda, že v této kategorii chyběli zástupci z řad bouvierů.
V kategorii ZVV1 reprezentovala naše plemeno Barbora Andělová s fenou Agnes Od Větrné elektrárny . Získali velmi pěkné 3.místo.
I v kategorii Obedience jsme měli zástupce. Pavlína Borkovcová s Angelou Kostelečák obsadily třetí místo.

O měsíc později proběhlo Mistrovství světa Flanderských bouvierů, svátek všech chovatelů pracovních bouvierů.
Každý kdo přijel do areálu fotbalového klubu v České Třebové, mohl vidět nejen českou výpravu, ale i Holanďany, Belgičany, Němce a Finy.
Přátelská atmosféra, kterou provází každé mistrovství, nepanovala jen na stadionu FK, ale po celý týden před mistrovstvím. Závodníci se do České Třebové sjížděli již od 25. září a od 28. a měli možnost v ZKO Česká Třebová Javorka trénovat. Na konci týdne již téměř vymizely jazykové bariéry, takže figurant nám odpovídal anglicky.
Celá akce nebyla jen o výsledcích, byla především o vzájemném respektu a sportovním chování. Každý pěkný výkon byl soupeři oceněn a dá se říci, že mistrovství bylo především nadnárodním. Společná sobotní večeře ,při které se opékala kýta a hrála živá hudba byla jen třešinkou na dortu.
Krásné chvíle, které jsme prožili s účastníky, byly odměnou za několikaměsíční přípravu a všechen čas této akci věnovaný. Velkou oporou organizačnímu týmu byli Nataša Horáčková, Michaela Skaličková, Jakub Novák, Vladislav Skalička a manželé Šmolovi, kteří s námi strávili všechny tři dny mistrovství.
Zahraniční závodníci pak velmi ocenili pohostinnost a také množství pěkných cen. Ty by nebylo možné získat bez přispění sponzorů. Za jejich získání děkujeme manželům Holkovým(Biopharm), p. Lipanové(sklenářství Kudrnáč), p.Borkovcovi(Telux elektro a Essox-trička), ČKS a ČMKU.
Dalšími sponzory byli Tiskárna Borkovec(samolepy s logem MS), Pavel Čížek (stopovací cedulky), Logistics,Paf Agency a Red media(skleněné plakety s logem MS), Bauer (poháry) a HST (překážky, aporty, zástěny a oblečení figurantů).
Za příspěvky na poháry děkujeme chovatelským stanicím od Citovského mlýna – p.Koutná, Egas – p.Horáčková, z Lantíkova – p.Holková, od Větrné elektrárny – p.Korunková, od Rytíře Malovce – p.Nováková Iveta a Jindřiška, od Andělského dvorku – p.Andělová, které děkujeme i za pomoc při přípravě katalogu.
Děkuji také fanouškům, kteří přijeli podpořit český tým.

Za přípravný výbor Pavlína a Michal Borkovcovi

Soubor: 11-mr-ceska-trebova-javorka-4-9-2010.jpg
Autor: PB
Přečteno: 467x
Vydáno: 19.1.2022

Zpět

Další články v kategorii

CMBF  neboli Mistrovství světa francouzských ovčáků a bouvierů  - Kladno 2023 
MČR FO A FB Třeboň, 16.-17.9.2023
Mistrovství světa francouzský ovčáků a bouvierů C.M.B.F. Spielfeld - Rakousko
MČR FO A FB BOCHOVICE 17.-18.9.2022
Výsledky MR Bochovice 2021